Home » Spaanse sloffen

Spaanse sloffen

De, in Nederland overbekende, Spaanse sloffen zijn in Spanje bijna nergens te koop. En dat bracht mij bij de vraag, komen de Spaanse sloffen wel echt uit Spanje?

In mijn online zoektocht naar een paar nieuwe pantoffels, gevoerd met echt schapenvacht, kwam ik terecht bij verschillende Spaanse websites waar men wel de Spaanse sloffen wel verkopen alleen heten ze dan geen ‘Spaanse sloffen’ maar Babuchas.

Babuchas worden gemaakt op Mallorca (in het dorpje Inca) en zijn er in diverse modellen én kleuren. De Babuchas zijn altijd gemaakt van echt suède en gevoerd met echte schapenvacht, en daardoor zijn ze duurder dan de Chinese Spaanse sloffen.

Want het model dat in je in Nederland kan kopen voor een paar euro wordt echt niet in Spanje gemaakt want alles is synthetisch en ze geven je hoofdzakelijk zweetvoeten i.p.v. warme voeten. Maar voor een paar echte Babuchas betaal je ook niet weer niet de hoofdprijs, want bij de Ugg pantoffel wel het geval is.

En dat Babuchas bij de Spanjaarden ook populair zijn bleek wel uit het feit dat het heel lastig was om nog een paar in mijn maat te bestellen, maar het is gelukt.

Bij Calzado Lobo, een schoenenwinkel in Madrid (zit er al sinds 1897) hebben ze 2 modellen; de Spaanse sloffen (€ 12,00 per paar) zoals wij ze kennen maar een mocassin model, bekend geworden door o.a. Ugg (€ 15,90 per paar). En dit laatste model heb ik besteld en werd keurig binnen 24 uur in mijn Spaanse appartement afgeleverd.

En mocht je op zoek zijn naar espadrilles, Calzado Lobo heeft 36 damesmodellen in haar collectie zitten, variërend van het platte model t/m hoge touwschoenen met enkel- of kruisband. Maar ook hoge leren laarzen en de bekende ‘safariboot’ zit in hun collectie, en alles wordt gemaakt in Spanje.

Dus wil je de enige echte Spaanse sloffen aan je voeten, Google dan het woord ‘Babuchas’ i.p.v. Spaanse sloffen en je hebt dan het warme origineel aan je voeten zitten.

Relevante berichten

Leave a Comment