In Spanje kan je goed én goedkoop eten en dit is misschien niet zo heel bekend.
Nog maar een paar jaar geleden stond de Costa Blanca (en dan met name Benidorm) vooral bekend om dé plek waar je terecht kon voor een broodje kroket, een fricandel speciaal of fish & chips. Kortom; de Hollandse, Vlaamse en Britse vette hap.
Gelukkig zijn die tijden wel zo goed als voorbij en zijn er nu veel meer restaurants en bistro’s die zeker de moeite van het delen waard zijn.
Een van mijn favoriete restaurants is Restaurante El Cranc. Het overdekte terras ligt gelijk aan zee en door de inrichting waan je je op Ibiza. De menukaart bestaat uit veel visgerechten en natuurlijk diverse soorten paëlla (vegetarisch, vlees/vis of alleen vis).
Ik raad je aan om een aantal kleine gerechten te bestellen en deze gezellig met elkaar te delen. Mijn favoriete gerechten zijn; chopitos (gefrituurde pijlstaartinktvisjes met aoïli), de vissoep (heerlijk met diverse soorten verse vis), sepia plancha, paëlla of fedeua en als dessert het huisgemaakte nougat ijs.
Wel even van te voren reserveren, want het is een zeer populaire plek!